Ви це точно оціните: для чого під час приготування м’яса додавати бананові шкірки

У вправної господині відходів на кухні майже немає. Навіть бананова шкірка – і та згодиться!

Усі знають про користь бананів, тому купляють їх досить часто. Їх їдять просто так, роблять смузі, додають у тісто чи в десерти. А шкірка зазвичай викидається. Хоча  її можна теж використати – під час приготування м’яса.

Для швидкого приготування  

● Коли наступного разу будете відварювати яловичину чи свинину, додайте туди шкірку з банана. Експерти кажуть, що тоді  м'ясо набагато швидше звариться.

Для цього шкірку слід добре вимити і відрізати нижню частину (хвостик). Після того, як вода закипить, зняти пінку (якщо ви її зливаєте – злити і почекати, поки закипить повторно) і покласти у бульйон шкірку банана – цілу або порізану на дрібніші шматочки. За 20-30 хвилин шкірку можна дістати і доварити бульйон без неї – зовсім недовго.

Завдяки банановій шкірці м'ясо не тільки швидше приготується, а й стане соковитішим і м’якшим. Воно трохи візьме запаху від бананів, але він буде ледь відчутним.  

● При запіканні картоплі в горщечках на дно потрібно покласти шкірку від одного банана – страва теж приготується швидше.

Для соковитості і смаку  

● Деякі види м'яса (зокрема, індичка чи куряче філе) під час запікання висихають. Щоб цього не сталося, його досить накрити банановими шкірками. Вони створюють ефект парової бані, тому м'ясо під ними буде соковитим.

● Жирне м’ясо можна запікати зверху на бананових шкірках. Для цього деко слід змастити олією і викласти помиті шкірки білою частиною вгору. На них викласти м'ясо і запікати у звичному режимі. Завдяки цьому м’ясо не пригорить і буде мати надзвичайно приємний аромат та присмак.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист